Oferowane Państwu wycieczki tworzone są z niezwykłą precyzją, pasją i doświadczeniem. Dołącz do grona zadowolonych klientów i przeżyj niesamowitą przygodę właśnie z Nami!
Emilia Łaguna - pilot wycieczek
1, 2, 3, 4 - dniowe wycieczki, biwaki dla szkół, firm, instytucji organizowane z pasją i doświadczeniem
MIEJSCE ZAJĘĆ: okolice Warszawy / poproś o ofertę pisząc do nas maila: eventus.turystyka@gmail.com
o zachowaniu się przy stole”:
Wstęp – (historia kultury stołu, historia polskiej kuchni, kuchnia i stół tradycyjnych polskich świąt, sztućce, porcelana, naczynia szklane i nie tylko)
O zachowaniu się przy stole – (wykład: jak siadać do stołu, jak jeść posiłek, jak pić napoje)
Spożywanie posiłków, picie napojów – ( wykład i ćwiczenia: rola serwetki i sposoby jej składania,, prawidłowe nakrycie stołu, odczytywanie kodu ułożenia sztućców, potrawy „proste” i „trudne”)
Zasady zachowania się w hotelu, restauracji, kawiarni – (wykład: rola hotelu, restauracji i kawiarni, zasady zachowania się podczas różnych przyjęć bankietowych)
Obiad w restauracji, jako praktyczna część szkolenia (obiad 4-daniowy: przystawka, zupa, 2-danie oraz deser